Δεν ενισχύω τα puppy mills

Τα ζώα που πωλούνται στα περισσότερα pet-shops προέρχονται από puppy mills. Τα puppy mills είναι ‘εργοστάσια’ αναπαραγωγής ζώων συντροφιάς που βάζουν το κέρδος πάνω από την ευημερία των ζώων. Τα περισσότερα ζώα στα puppy mills ζουν σε σοκαριστικά κακές συνθήκες σκλαβωμένα, στριμωγμένα, υποσιτισμένα, χωρίς ιατρική περίθαλψη, χωρίς ανθρώπινη συντροφιά και χωρίς έλεγχο για πιθανά γενετικά προβλήματα, που είναι πολύ συχνά σε καθαρόαιμα ζώα. Πολύ συχνά για να μην γαυγίζουν, τους κόβουν τις φωνητικές χορδές με τη βύθιση μιας χαλυβδένιας ράβδου κάτω από τους λαιμούς τους που. Τα θηλυκά σκυλιά εξαναγκάζονται να ζευγαρώνουν από την πρώτη φορά που θα έρθουν σε οίστρο και σε κάθε περίοδο, εωσότου το κακόμοιρο εξαντλημένο κορμί τους δε μπορεί να αναπαράγει πια και τότε θανατώνονται συχνά με απάνθρωπους τρόπους. Μερικές φορές

πουλιούνται για πειραματόζωα ή πετιούνται. Σπάνια ξεπερνάνε την ηλικία των 5 ετών. Επιπλέον αγορά ενός κουταβιού από pet-shop εμπεριέχει σημαντικούς κινδύνους για τον αγοραστή και την οικογένεια του. Έρευνες έχουν δείξει ότι σχεδόν τα μισά κουτάβια που πωλούνται σε pet-shops ήταν άρρωστα ή μετέφεραν κολλητικές ασθένειες. Επίσης τα κουτάβια διοχετεύονται στα pet-shops πριν καλά καλά απογαλακτιστούν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν ελλειπή κοινωνικοποίηση και πιθανότατα θα γίνουν επιθετικά, φοβικά και θα δαγκώνουν. Ψάξτε στο διαδίκτυο, ενημερωθείτε για τα puppy mills, πείτε ΟΧΙ σε αυτό το άθλιο εμπόριο ψυχών

Θα σώσω (τουλάχιστον) μια ζωή

Δυστυχώς πάρα πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τα ζώα τους και πολύ λίγοι άνθρωποι υιοθετούν από φιλοζωικές, με συνέπεια τα αδέσποτα ζώα συνεχώς να πληθαίνουν. Μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε μία χώρα με περίπου 1.000.000 αδέσποτα ζώα. Με το να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο από ένα φιλοζωικό σωματείο, θα βοηθήσετε να σωθούν οι ζωές δύο ζώων: το κατοικίδιο ζώο σας αλλά και άλλο ένα αδέσποτο που θα διασωθεί αφού βοηθήσατε να ελευθερωθεί χώρος.

Θα πάρω ένα υγιές και κοινωνικοποιημένο κατοικίδιο ζώο

Υιοθετώντας ένα ζωάκι από ένα φιλοζωικό σωματείο εξασφαλίζετε ότι το ζώο που παίρνετε έχει σίγουρα ελεγχθεί από κτηνίατρο και γνωρίζουμε ακριβώς την κατάσταση της υγείας του. Επίσης εξασφαλίζετε την αρωγή του σωματείου, αν χρειαστεί, είτε με συμβουλές στο πως να φροντίσετε το ζωάκι, είτε με γνώσεις σχετικά με απλά θέματα για την υγεία τους.

 

Ημίαιμο ή καθαρόαιμο?

Πολλοί έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι, αν θέλουμε να υιοθετήσουμε ζώο, πρέπει να είναι καθαρόαιμο και όχι ημίαιμο. Στην πραγματικότητα τα ημίαιμα έχουν πολύ μεγαλύτερη γενετική ποικιλία από τα καθαρόαιμα, γεγονός που τα βοηθάει να αποφύγουν κάποιες από τις κληρονομικές ανωμαλίες που μαστίζουν τα καθαρόαιμα ζώα. Τα πιο ανθεκτικά ζώα από απόψεως υγείας είναι συνήθως τα ημίαιμα, και πολλοί ειδικοί θα σας πουν ότι είναι και πιο έξυπνα, συνδυάζοντας, όπως και οι άνθρωποι, τα καλύτερα χαρακτηριστικά κάθε φυλής.